Så var Bohusläns bokmässa

Bohusläns bokmässa arrangerades i år för tredje gången. Arrangörerna är de fyra författarna Elinor Kapp, Susanna Roxfelt, Hedvig-Christina Hell och Ida Fryklund, tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Stenungsunds kommun. Mässan höll även i år inne på Kulturhuset Fregatten i centrala Stenungsund.

Som utställare är det alltid spännande att se var man hamnar. Placeringen kan många gånger vara avgörande för att både synas och få en chans att få kontakt med besökarna. Bohusläns bokmässa har löst det väldigt bra genom att de flesta som är där får plats i den stora salen, där utställarborden ställts upp i en enda stor cirkel med två mittsektioner. På så vis kan besökarna enkelt röra sig runt samtliga utställare.

Utställare fanns det även i år gott om. Strax under 90 utställare var på plats enligt arrangörerna och det gick att hitta i princip alla genrer. Under dagen hölls det även samtal och presentationer på scen, men de hann jag aldrig besöka.

Arrangörerna har gjort ett superbra jobb med att ladda inför mässan. Det märks på den positiva energi som fanns redan från start. Sedan är det alltid svårt att veta hur många besökare som kommer, men jag upplevde att det var fler mässbesökare i år än tidigare år.

Mässan är öppen hela fem timmar, och det var rätt bra tryck på besökarna under de första tre timmarna. Sedan kom en liten dipp innan det dök upp ett nytt gäng precis innan stängning. Totalt sett var det för min del en väldigt lyckad dag och det här är en mässa värd att både besöka och ställa ut på.

Nedan finns ett antal bilder från mässan och länkar till några av författarna på plats.

Magnus Carling, Mars 2024

De fyra författare som är med och arrangerar mässan är Susanna Roxfelt, Hedvig-Christina Hell, Elinor Kapp och Ida Fryklund.

Sylvia Lidén Nordlund var på plats med sina böcker. Här hittar du hennes hemsida.

Även Birger Nicklasson var på plats med sin serie böcker.

Författaren Eva Moberg var också på plats

Och jag hade fantastiskt många trevliga möten med både nya och gamla läsare.

Missa inte nyheter om bokmässor och liknande reportage – skriv upp dig på vår e-postlista:

Missa inga nyheter om bokmässor – prenumerera på vårt nyhetsbrev. Utskick en gång i månaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait