Så var Hemgårdens Bok- och Hantverkslördag

Den 23:e mars var jag tillsammans med ett tjugotal andra utställare på Hemgården i Borås. Hemgården anordnade en Bok- och Hantverkslördag, vilket betydde att det var både böcker och hantverk på plats. Jag skulle tro att fördelningen var ungefär hälften av varje, vilket gjorde att besökarna kunde få ett brett utbud.

Just den sortens event när man blandar och det inte bara är böcker brukar vara ett rätt lyckat koncept. Så även nu. Det var inte väldigt många besökare, men det var ändå en relativt jämn ström och för min del var det väldigt roligt att möta både gamla och nya läsare.

Hemgården är också en väldigt mysig plats att ha ett sånt här event på. Hela stället andas verkligen kultur och arrangörerna blandade föreläsningar om böcker med sång och musik, vilket livade upp. Lokalen i sig är som sagt väldigt trevlig och Hemgården får ett extra stort plus för något jag faktiskt aldrig upplevt på ett bokevent: caféservice direkt vid utställarbordet.

Vi fick nämligen alla möjlighet att beställa direkt från cafét, utan att lämna våra bord. Som utställare är det en service som är guld värd, eftersom man väldigt ogärna vill lämna bordet. Hemgården delade ut en liten meny som vi alla fick och kunde beställa från, sedan kom de runt under dagen med jämna mellanrum och hämtade upp beställningarna. Det tog inte många minuter innan kaffe, hembakade kakor, mackor och dryck dök upp. Riktigt bra ordnat!

I övrigt var det en väldigt god stämning och hela den gemytliga atmosfären bidrog verkligen till en riktigt bra bok- och hantverkslördag.

Magnus Carling, mars 2024

Missa inte andra reportage och nyheter – skriv upp dig på vår e-postlista:

Missa inga nyheter om bokmässor – prenumerera på vårt nyhetsbrev. Utskick en gång i månaden.

2 Kommentarer on “Så var Hemgårdens Bok- och Hantverkslördag

  1. Håller med dig om det fina arrangemanget och den goda stämningen som rådde hela dagen. Min första bokmässa blev till ett fint minne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait