Jessica Lincke på bokmässan i Göteborg

Jessica Lincke har i över 10 år varit aktiv som författare, konstnär, föreläsare, krönikör och lektör. Lincke skriver psykologiska thrillers och skräck och har även publicerats i andra genrer under pseudonym. Läsarna beskriver Linckes berättarstil som ”en blandning mellan Kepler och Stephen King.”

2022 kom debutthrillern Reningseld, vilket är den första boken i en trilogi som utspelas i Göteborg. Boken släpptes knappt två veckor innan Bokmässan i Göteborg och det skulle bli mitt allra första besök där.

Jag hade ägnat säkert ett halvår åt att marknadsföra mitt författarvarumärke och Reningseld, och intresset för boken var stort. På vägen till bokmässan var jag nervös, jag vet inte riktigt om jag hade några särskilda förväntningar men jag visste att jag skulle stå i en timme och signera böcker. Jag hade på mig en t-shirt med en mörkt pixlad bild på Reningselds bokomslag, och på ryggen stod det välkommen in i det mänskliga psykets mörkaste vrår. Min pitch, nisch och författarvarumärke i en mening, essensen av det jag hade jag upprepat i min marknadsföring. Jag skriver inte om monster, jag skriver psykologiskt om människors mörker.

Min målgrupp visste att jag är lång som satan, rödhårig, tatuerad och har glasögon – vilket bidrar till att jag är lätt att känna igen. Men den här t-shirten hjälpte nog ytterligare för det kom fram människor till mig oavbrutet under de få timmar jag var på plats. De kände igen mig, kände igen mitt budskap och min bok. Reningseld blev bästsäljare och såldes slut.

Även om jag lätt blir utmattad av för mycket intryck (och Bokmässan i Göteborg är bara intryck) kände jag mig energifylld och så tacksam att ha fått den här erfarenheten. Den där första bokmässan gav mig insikter som jag använt mig av och utvecklat på flera mindre mässor sedan dess. Framförallt hur viktigt mötet med läsaren är. På mitt andra besök hos Bokmässan i Torslanda kom det fram en kvinna som hade cravings efter att läsa mörk psykologisk spänning, hon rafsade åt sig alla tre böcker som låg framme; däribland min skräckroman Tormentum: patient 7.

Jessica Lincke

Hemsida: https://jessica-lincke.com/

Instagram: https://www.instagram.com/forfattare.jessicat/

Facebook: https://www.facebook.com/FORFATTARE.JESSICAT

Författarförmedlingenhttps://forfattarformedling.se/forfattare/jessica-lincke/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait